Leuk bezoek!

In deze tijd, met alle beperkende coronamaatregelen, is het voor onze bezoekers een beproeving wanneer je een bezoek brengt aan het Dorpshuis Hoogkerk. Je moet om de 1,5 meter afstand denken, we stellen het op prijs dat je bij het lopen door het gebouw een mondkapje draagt, je moet aangewezen routes volgen, de activiteiten zijn aangepast aan “wat wel mag”, en de horeca is dicht. Zelfs een kop koffie of thee in de pauze of na afloop van een activiteit mogen wij niet serveren. In het Suykercafé is alleen het afhalen van een lunch of broodje mogelijk en als je niet te ver weg bent willen we ook nog wel bezorgen. Veel vaste bezoekers en deelnemers hebben dan ook aangegeven dat ze “even weg blijven”. En dat begrijpen we helemaal.

Dat we in deze tijd dan nog een nieuwe bezoeker of bezoekster (we hebben niet gekeken, laten we het op een “zij” houden) mogen ontvangen is dan ook een bijzonderheid. En ze had het duidelijk “naar ’t zin”. Dat zij zich niet heeft aangemeld, of dat er geen mondkapje werd gedragen hebben we maar even door de vingers gezien. Zelf hadden we moeite met het houden van de 1,5 meter afstand. Het was een nieuwgierige lieverd die we (onder begeleiding) even rustig hebben laten rondkijken. Duidelijk niet bang aangelegd en vol vertrouwen naar mensen.

Uiteindelijk is zij weer naar buiten gegaan. Ze zag er in onze ogen goed gevoed en verzorgd uit. Omdat de horeca dicht is heeft ze ook niets van ons te eten gehad. Wel leek ze buiten de weg kwijt te zijn. Het te vroeg afsteken van knalvuurwerk (dat sowieso verboden is vanaf dit jaar) zou een oorzaak kunnen zijn. We hopen dat ze de weg naar haar huis terug vindt. Wil ze ons nog een keer bezoeken, dan is ze van harte welkom.

1 gedachte over “Leuk bezoek!”

Reacties zijn gesloten.